Kategorier
Solceller

Välj rätt solcellsföretag

Funderar du på att skaffa solceller? Det tydliga som skett under det senaste året – med all turbulens i världen och med de höga elpriserna – är att många företag, fastighetsägare och privatpersoner fått en gemensam nämnare i att själva försöka ta kontroll och sätta sig i förarsätet vad gäller kostnader.

Genom att investera i solceller så blir man en oberoende producent snarare än en besviken konsument av el – och dessutom av grön sådan. Solcellen är definitivt att anse som framtidens energi, men det handlar också om att våga hoppa på tåget. Ju tidigare du är inne och tar en investering i solceller – desto bättre blir horisonten för din investering och gällande de lösningar som finns på marknaden idag så är dessa väldigt bra. De kommer säkerligen att bli bättre, men redan nu gör de en enorm skillnad.

Många aktörer inom solenergi

Det man ska vara medveten om är emellertid att solceller och solcellsföretag idag upplever lite av ett modernt Klondyke. Det finns många aktörer som vill muta in egna områden på den rakt igenom glödheta marknaden. Tyvärr så finns också en enorm skillnad i kvalitet och mellan de solcellsföretag som erbjuder sina olika lösningar. Valet är genom detta både viktigt och svårt att göra.

Hur ska man hitta rätt solcellsföretag och få en hållbar lösning som hela tiden producerar den el man behöver – gärna med ett överskott att sälja vidare. Vi radar upp några viktiga punkter – och kommer samtidigt att tipsa om ett specifikt företag som uppfyller alla de krav du ska ställa; enligt följande:

  • Erfarenhet. Ju längre man arbetat med solceller – desto bättre är det för dig som kund. Kan man visa upp en gedigen bakgrund så har man också skaffat sig ett övertag jämte konkurrenterna. Man vet hur en anläggning ska dimensioneras, man vet vilka lägen som genererar mest el och man vet hur pass stor en anläggning ska vara för att kunden ska nå förväntad effekt och resultat.
  • Referenser. Erfarenhet måste backas upp genom referenser och genom att ett solcellsföretag kan sätta dig i kontakt med tidigare beställare – nära din verksamhet eller din villa.
  • Certifikat och utbildning. En viktig punkt: se alltid till att företaget kan visa upp certifiering och en utbildning inom solenergi och solceller.

Ett företag som – med råge – når upp till dessa kriterier är El av Sol som hjälper BRF:er, fastighetsägare, företag och andra verksamheter – golfbanor, exempelvis – med skräddarsydda lösningar gällande solceller och anläggningar för dessa. Ett bra tips är således att kontakta denna firma om du vill ha en anläggning som håller vad den lovar.