Kategorier
Djur

Passa på att berika din hund med hundfoder

Alla hundar mår bra av berikning. Att låta din hund få utlopp för medfödda behov i samband med att du serverar hundfoder är ett utmärkt tillfälle för detta.

Diskussionen om hundfoder tenderar ofta att handla om vad hunden ska äta. Är torrfoder det bästa alternativet då det är billigare och enklare att förvara? Eller bör man servera sin hund färskfoder då det luktar mer och kanske är en större smakupplevelse? Det är frågor som ständigt gäckar hundägare.

Men kanske skulle man formulera om frågan. Det kanske inte är så viktigt vad hunden äter för hundmat. Det viktigaste kanske är hur den äter. Många hundar äter sin mat direkt ur skålen på golvet. Måltiden varar sällan längre än max någon minut. Det är få behov hos hunden som tillgodoses mer än det att den såklart inte behöver vara hungrig.

Hundfoder – tips på berikning

Men faktum är att utfodringen är ett utmärkt tillfälle att ge sin hund värdefull berikning där den kan få utlopp för medfödda behov som även stimulerar hunden mentalt. Och det bästa av allt är att du kan erbjuda denna form av matberikning oavsett om du serverar torr- eller färskfoder.

Göm maten i huset och låt hunden nosa upp den. Lägg den i pappkartonger som hunden får slita upp. Frys in den i aktivitetsleksaker. Låt ingenting annat än fantasin sätta gränser. När du väl har hittat hundfoder till bra pris finns det en uppsjö av olika alternativ för hur hunden kan äta sin mat. Var så kreativ du bara kan.