Kategorier
Bygg & Renovering

Professionell skorstensrenovering i Stockholm

Eldningsglädje i kakelugnen är härlig, men med tiden kan skorstenen kräva en välbehövlig renovering. Här får ni några tips för er i Stockholm som står inför den här utmaningen.

När vinterkylan biter i Stockholm, är det få saker som slår känslan av att elda upp kakelugnen. Men, precis som årstiderna förändras, slits skorstenar och rökkanaler av eldning, matos, kondens och temperaturvariationer. Det är inte ovanligt att sprickor uppstår, och ibland kan ni till och med märka att röken letar sig in i rummet istället för att försvinna upp i skorstenen. Det är här det blir viktigt att regelbundet inspektera och rengöra skorstenen. Genom att göra detta kommer skorstenen att hålla mycket längre. Dessutom bör ni vara noggranna med vilken typ av ved ni använder, eftersom veden påverkar skorstensens hållbarhet. Men även med god vård kan sprickor uppstå över tid, och då är det dags för en skorstensrenovering.

Kostnaden för en skorstensrenovering i Stockholm

Om ni har en skorsten som visar tydiga tecken på skador och behöver repareras, är det bäst att anlita ett specialiserat företag som är ​​​​experter på skorstensrenovering. Priserna för denna tjänst varierar i Stockholm, så det är klokt att begära offerter från flera olika företag för att få en överblick över kostnaderna. Dessutom bör ni fråga om villkoren som gäller och om företaget erbjuder garantier för sin skorstensrenovering.

För att undvika missförstånd och för att säkerställa att garantin är giltig, är det viktigt att upprätta ett skriftligt avtal innan renoveringen påbörjas. Ett pålitligt företag kommer också att dokumentera sitt arbete noggrant. Detta görs för att undvika tvivel om att renoveringen har utförts enligt rätt standarder.