Kategorier
Städ

Garanterat lyckad flyttstädning i Södertälje

Det är inte så lätt som det verkar, att hinna med en grundlig flyttstädning när ni ska flytta från Södertälje, eller till en annan bostad inom staden.

Hur gör man egentligen för att lyckas med flyttstädning i Södertälje? Det bästa är att vara organiserad, motiverad och att alltid ha en tydlig plan. Eller att bara anlita ett företag som är inriktade på flyttstädning. Men om ni gör det på egen hand, så tänk på att mycket tar mer energi och tid än man först trott. Sätt därför av tillräckligt med tid för att hinna med allt.

Dela till exempel upp städningen och flytten på minst två dagar, och se till att hålla er till ett strikt schema så att ni inte drar ut på tiden. När man börjar dra ut på tiden så är det lätt att man tröttnar och börjar slarva, eller att man bara blir helt slut och ger upp. Det är bäst om ni inte är helt utmattade när ni ska börja på ett nytt kapitel.

Organiserad flyttstädning behöver inte ta en evighet

Bara för att man städar noggrant så betyder inte det att man måste hålla på i en evighet. Mycket av det som gör skillnad när man flyttstädar är att man kommer ihåg ytor som inte vanligtvis får sig en omgång, till exempel ventiler, väggar och tak. I sovrum, vardagsrum och andra vanliga rum torkar man bara av väggar och tak, och ger golven en noggrann omgång. Plötsligt känns allt fräscht.

Karmar, lister och andra fasta föremål i varje rum, som uttag, garderober och hyllor, samlar gärna på sig damm, och mår bra av att torkas av i samma veva. Fönsterbrädor och element brukar också vara dammsamlare. Det tar inte alls så lång tid att gå igenom dessa ytor i varje rum, och vips så har ni klarat av halva huset. Då kan man ge sig på lite jobbigare rum, som kök och badrum.

Flyttstädning i köket behöver oftast såpa

Även om man har en bra köksfläkt så är det lätt att fett och damm samlar sig och klibbar ovanpå köksskåp och andra ytor högt upp i rummet. Om man inte har torkat av dessa ytor med jämna mellanrum så får man gärna en otrevlig överraskning när det är dags att flyttstäda. Det är dock viktigt att ni går över dessa ytor med vatten och såpa. Andra rengöringsmedel fungerar många gånger också bra.

Enklaste sättet att hantera fett och damm på är genom att blöta upp ytan och låt rengöringsmedlet verka några minuter. Det får gärna gå en kvart innan ni tar itu med att skrubba. Då brukar fettet har lösts upp och är lätt att torka bort. Fett på kakel och andra tuffa fläckar brukar också bli lättare att ta bort på så sätt. Var noga med att använda rätt rengöringsmedel på rätt ställe.

Så ska badrummet tas itu med under en flyttstädning

Badrummet är nästa rum som också behöver skrubbas ordentligt. Många badrum har kakel över väggar och golv, och det är bra att skrubba kaklet och fogarna så att det ser fräscht ut för nästa person som flyttar in. Något som man inte gärna tar itu med, men som måste hanteras, är golvbrunnen under badkaret eller i duschen. Om det sitter en sil där så ska den tömmas.

Alla föremål i badrummet behöver skrubbas och torkas av. Det gäller handfat, toalettstol, rör och andra ytor. Kanske ni har glasvägg till duschen. Då behöver den också tvättas och torkas av. Det gör stor skillnad med rena glas. Om ni har möjlighet så anlita gärna någon som putsar alla fönster åt er när ni är klara. Det kommer att göra all skillnad i världen.