Kategorier
Bygg & Renovering

Ketchup-konst i Stockholm

Är du less på att torka ketchup från köksväggarna utan att det lämnar fläckar? Har du till och med fått acceptera att det ser ut som det gör i väntan på att barnen blir större? Här kommer tips.

För de som inte är så hemma på konst kan vissa tavlor och installationer verka märkliga. Några streck eller fläckar ska ge känslan av utsikt från en brygga, en mors kärlek eller något liknande. Tittar du med desperation i blicken på din egen köksvägg, kanske du kan hitta konst även i det. Åtminstone på temat en mors kärlek, eller kanske en förälders uppgivenhet. Du kanske gör en grej av det genom att skriva små noteringar som: “Alfons 20 september 2021”. På det viset kan du mäta din lilla knattings armstyrka och precision. Eller också anlitar du en skicklig målare i Stockholm, som vet precis hur ketchup-kastare och dylikt ska hanteras.

Lätt att torka av

Nu är ju ketchup, och tomater i allmänhet, en matvara som har mycket färgämne i sig. Om du låter en målare välja färg, kan du emellertid få en högglansig variant som går lätt att torka av med en våt trasa. Utan att lämna bestående fläckar. Kanske väljer du en annan nyans än just klaraste vitt på väggen. Eller så kan du gör en svampmålning där nyansen av ketchup ingår. Med en riktigt bra färg och ett riktigt bra underarbete kan du faktiskt ha precis vad du vill på väggen. Ända fram tills knatten växer till sig.