Kategorier
Trädgård

Thujor – låt grannen slippa se din nakna häck

Thujor växer snabbt och blir mycket täta och höga. Perfekt häck för den nudist som vill skydda grannen från insyn i det privata paradiset, med andra ord.

Att leva som nudist är inte så lätt i de svenska tätbebyggda förorterna. Det är nämligen hög risk att någon av grannarna upplever nakenlivet som något stötande. Faktiskt så stötande, att de kan välja att anmäla nudisten i fråga för förargelseväckande beteende. Den som vill gå naken i trädgården bör med andra ord tänka efter ett par gånger först.

Det kan vara värt att satsa på ett bra insynsskydd. Och i detta fall är det alltså grannen som blir skyddad, inte tomtägaren som planterar häcken. En väl placerad thujahäck kan gott och väl ses som en trevlig granngåva, som kan vara ett mycket bra sätt att undvika otrevliga grannfejder på. Samtidigt som det gör det fritt fram för nudisten att göra sin grej bakom häcken.

Thujor växer många centimeter per år

Det finns en lång rad olika thujor att välja på. Många av dem växer också mycket snabbt. Ett bra exemplar av en thuja brabant växer cirka 30–50 cm per år. Ett fullgott insynsskydd har man alltså på plats inom bara några säsonger. Och tills dess kanske man kan ta på sig ett par badbyxor.

Det är bra att veta att en thujahäck i allmänhet inte behöver några tillstånd från kommunen. Även om häcken kan växa sig minst lika tät som ett bygglovspliktigt plank är inte en häck något som kommunala myndigheter lägger sig i. Till skillnad från nakenvarande ute i trädgårdens friska luft, till exempel.