Kategorier
Inredning

Platsbyggd Eldstad Stockholm – stora fördelar

Drömmer du om en egen eldstad i hemmet i Stockholm? Har du redan en öppen spis som du inte använder då den har eldningsförbud – och av den enkla anledningen att den inte passar in i din inredning? Med en platsbyggd eldstad i Stockholm kan du själv påverka placeringen, utseendet och effekten av brasan.

Och, gällande en befintlig öppen spis: dessa går alldeles utmärkt att renovera och fräscha upp. Även de kan, på sätt och vis, platsbyggas genom att du exempelvis investerar i en ny kassett och där ett erfaret företag exempelvis sätter puts och bygger till nya, fräscha och funktionella lösningar för exempelvis förvaring av ved.

En platsbyggd eldstad i Stockholm kommer att ta din bostad till en helt ny nivå. Detta gäller såväl estetik som för funktion. Genom att platsbygga din eldstad så kan du maximera värmeeffekten och samtidigt också få en eldstad som verkligen smälter in i den övriga stilen och inredningen du har i hemmet. Det finns, helt enkelt, lite för stora fördelar med att välja denna lösning jämte exempelvis att köpa en kassett och använda sig av färdiga lösningar.

Platsbyggd eldstad i Stockholm – tips och råd

Det finns emellertid vissa saker att tänka på i samband med att ska bygga en platsbyggd eldstad i Stockholm. Vi radar upp några här nedan:

  • Bygglov eller startbesked. Hur reglerna ser ut gällande bygglov ser annorlunda ut beroende på vilken kommun man bor i. I vissa kommuner krävs det ett bygglov – i andra så behövs ett startbesked för att sätta in exempelvis en kamin eller en öppen spis. Det kommer, oavsett vilket, att sätta krav på en korrekt ansökan och – givetvis – en korrekt installation. Rådet är att du tar hjälp.
  • Professionell hjälp. Väljer du en etablerad partner så väljer du A) en tryggare väg till ett bygglov B) ett säkrare resultat och C) en platsbyggd eldstad i Stockholm som fullt ut är matchad mot hur din bostad ser ut samt vilka behov, krav och önskemål du ställer. Ta inte första bästa leverantör och utförare: se till att undersöka marknaden och välj en partner som kan visa upp olika referensprojekt och som du känner att du kan prata med. Det senare är viktigt: ni måste gemensamt kunna hitta en snygg lösning som baseras på dina önskemål gällande exempelvis materialval och funktioner. Vad är möjligt och vad är rimligt att skapa inom den givna budget du har att röra dig inom?
  • Fundera igenom alternativen. Denna punkt går lite in i den ovan, men det är viktigt att du verkligen skapar en eldstad som passar in i din bostad. Var ska den stå? Hur många synliga glas ska kassetten ha? Vilken kassett kommer att ge dig jämnast och behagligast värme? Vilket material ska omgärda eldstaden och hur kan man exempelvis lösa förvaring av ved på ett snyggt sätt? En annan fråga kan exempelvis handla om ljus: vill du dra in el och koppla lampor runt omkring? Det finns många detaljer att fundera kring. Det bästa är dock att det handlar om att just du kan låta din egen fantasi löpa fritt: det är din eldstad det handlar om, eller hur?