Kategorier
Målare

Målare i Göteborg som inte slarvar med grundarbetet

Att förnya hemmet i Göteborg med ny färg på väggar och snickerier är roligt. Men för att få till ett verkligt snyggt resultat måste man anlita en riktig målare.

Med färg kan man ganska snabbt och enkelt fräscha upp och förnya ett hem. Men för att få det där riktiga lyftet bör man ta hjälp av en riktig målare som inte slarvar med underarbetet. Utan ett väl utfört underarbete blir resultatet inte heller särskilt hållbart och man kommer snart att behöva måla om igen.

I underarbetet ingår att se till att ytan som ska målas är ren och slät. Ibland kan man först behöva riva bort gamla tapeter innna man kan börja måla. Ofta måste man spackla igen håligheter och sedan sandpappra ytan för att den ska bli jämn. Är det en ny vägg som inte har målats tidigare så måste man först grundmåla den. Annars kommer inte färgen att fästa som den ska.

Hur mycket kostar det att anlita en professionell målare?

Vill man anlita en målare i Göteborg ska man börja med att ta in offerter från några olika målerifirmor. De flesta målare brukar komma ut på ett kostnadsfritt besök i samband med att man ber om ett prisförslag. Då går man tillsammans igenom vad som ska göras och vilka kulörer som ska användas.

Är man osäker på färgvalet ska man inte dra sig för att fråga målaren. Att färgsätta och komma med tips och råd ingår i målarens arbetsuppgifter. En utbildad målare känner till olika trender väl, men även hur ljus och väderstreck påverkar kulörer. Är man ändå osäker kan man börja med att provmåla med några olika kulörer.