Kategorier
Artiklar

Våtrumstapetens återkomst

Ett badrum kan se ut på många olika sätt då kakel och klinker inte är de enda materialen som passar i ett badrum. Men det gäller att göra rätt så att man inte senare drabbas av fuktskador.

En badrumsrenovering måste göras på rätt sätt med material avsedda för våtrum och av hantverkare med våtrumscertifikat. Kakel och klinker är vackra material och vill man installera golvvärme är det nästan ett måste, om man nu inte istället använder sig av microcementerad betong. Fast väljer man att istället installera en plastmatta känns golvet ändå inte lika kallt, och man behöver sällan golvvärme. Plastmattor finns idag i många olika kulörer och mönster och är ofta billigare att lägga in än kakel. Något som har kommit tillbaka på senare år är också våtrumstapeten men idag är den betydligt bättre än sin föregångare och dessutom snyggare.

Alla material som används måste vara avsedda för badrum

När man renoverar ett badrum gäller det att välja material som är avsedda för just badrum. Det gäller också den målarfärg som används, annars riskerar man snart att få problem med svamp i taket. Ett badrum används ofta dagligen och måste klara hårda påfrestningar. För att säkerställa att rätt material används och att dessa monteras fackmannamässigt och enligt de byggregler som finns, måste man använda sig av våtrumscertifierade hantverkare. Slarvar man med detta och drabbas av en fuktskada kan det bli svårt att få ersättning från försäkringsbolaget. Men använder man sig av en byggfirma specialiserad på badrumsrenovering brukar detta inte vara några problem.