Kategorier
Artiklar

Samla in metallskrot

Som ämne är metall en riktig förvandlingsakt. Ett stycke metall kan finnas till för evigt och omformas precis hur många gånger som helst. Därför finns det också en återvinningsmarknad.

Företag och byggarbetsplatser har sett nyttan med att sortera ut metall och skicka det till återvinning i stora containers. Det är inte bara för att spara på miljön och jordens resurser som man gör sig besväret att källsortera metall. Det är nämligen ett ämne som till och med kan betala sig att göra sig av med, om man skickar det utsorterat till en återvinningsstation. Alla metaller som kommer in där skickas vidare för att smältas ner och sedan bli till nya bilar, cyklar, stålreglar, nycklar eller någon av alla oändligt många metallprodukter som finns.

Ordning och reda

Insamlingen av skrot i Västerås skapar ett väl fungerande system som bidrar till att väldigt lite metall kastas ute i naturen. För vet att man kan få betalt för en viss metall så samlar man hellre ihop den, lämnar in och får en slant på köpet. Det finns till och med ett yrke som kallas för skrothandlare. Ett yrke där man ibland åker runt och frågar på företag och gårdar ifall det finns något skrot som de kan få ta hand om. Men det är inte alla metaller som man är lika intresserad av. Det ska helst vara gedigna och oblandade metaller. Har man tur kanske man kommer över metaller som är ovanliga och dyra. Då kan man som skrothandlare bli extra nöjd.